Válasszon sokoldalú és hatékony arctonikot

A nyár csodálatos évszak, de az erős napsütés és a sok fürdés megviselheti bőrünket. Ideje helyreállítanunk az egyensúlyát, annál is inkább, mert már nincs messze az idő, amikor arcbőrünknek el kell viselnie a szeles, hűvös időjárás viszontagságait.

Az ideális bőrápolási rutinnak szerves része a tonizálás, mely a tisztítás után következik, és felkészíti a bőrt a hidratáló befogadására. Erre a célra kitűnő natúrkozmetikai megoldás a Kiegyensúlyozó arctonik Dr. Konopkától, melyet nemcsak az arcra, hanem a nyak bőrére is érdemes felvinni. Kettős feladatot lát el: egyrészt eltávolítja az arctisztítás után esetlegesen még megmaradt szennyező részecskéket és sminkmaradványokat, másrészt a bio levendulaolajnak és a bio zsályakivonatnak köszönhetően hidratál, nyugtat és frissít.

Aki szeret házi kozmetikumokkal kísérletezni, annak javasoljuk, készítse el az igen egyszerű uborkás-zöldteás arctonikot. Ehhez szükség van 120 ml friss uborkalére, amit – ha nincs gyümölcsprésünk – úgy állíthatunk elő, hogy egy közepes méretű uborkát lereszelünk és gézen jól átnyomkodunk. 120 ml forrásban lévő vizet öntsünk rá egy filter vagy egy teáskanálnyi zöld teára, 5-7 percig hagyjuk állni lefedve, majd szűrjük le, illetve vegyük ki a filtert. A teljesen lehűlt teát keverjük össze az uborkalével. A kész arctonikot jól záródó üvegben, hűvös helyen, lehetőleg hűtőben tároljuk.

A következő alkalommal az őszre készülődésről, a hajápolásról lesz szó.