Tippek a téli testápoláshoz

 Jönnek a mínuszok? Te akkor is legyél pluszban!

Az talán túlzás, hogy a tél valóságos katasztrófa a bőrápolás szempontjából, de az biztos, hogy az év egyik legnehezebb időszaka. Ilyenkor még azoknak is akad problémájuk a bőrükkel – gondoljunk csak a kiszáradt, kivörösödő kézfejekre –, akiknek az év többi részében semmi efféle gondjuk nincs.

Télen sok olyasmivel találkozunk, ami bár ne lenne, és számos dolog hiányzik, ami pedig nagyon is jól jönne.

Ami van: szélfúvás, hideg, 20-30 fokos hőingadozás a kint és a bent között, alig szellőző, vastag ruházat…

Ami sajnos nincs, vagy legalábbis kevesebb a kelleténél: vitamindús gyümölcsök és zöldségek az étrendünkben, pára a központi fűtéses szobák száraz levegőjében, kedvünk a mozgáshoz…

Az eredmény: a bőr kimerül, kiszárad, tél végére fáradtnak, fakónak tűnik.

De ebbe nem kell belenyugodnunk, hiszen itt van Dr. Konopka gyógynövényes kertje , benne rengeteg vitamindús, tápláló, szívet gyönyörködtető natúrkozmetikummal. Állítsunk össze teljeskörű bőrápoló programot, hiszen ilyenkor a bőrnek és a hajnak is szüksége van az extra támogatásra.

 

 

 

Az ma már köztudott, hogy a testápolás alapja a hidratálás és a bőrtáplálás – erre a Dr. Konopka’s választékában kiváló testápolókat és tusfürdőket találhatunk. Szerencsére egyre többen használják a bőrt megújító, felfrissítő bőrradírokat is.

Azonban talán még kevesen próbálták ki a testpakolást. Pedig érdemes! Dr. Konopka Testfeszesítő pakolása, melyet száraz bőrre kell felvinni, majd 15 perc után leöblíteni, hínárral, fehér agyaggal és számos értékes olajjal teszi simává, rugalmassá a bőrt. Mindenképp érdemes belevenni a téli bőrápoló programba.

És végül egy házilag is elkészíthető természetes testradír, Dr. Konopka szellemében: 10 kanál mézet keverj össze 5 kanál kristálycukorral és egy fél pohár zabpehellyel, majd gazdagítsd 5 csepp levendula illóolajjal. Máris kész!